Bald Marketing is bezig met een e-book waarom de beste marketinginstrumenten worden verzameld. De meeste marketinginstrumenten zullen u waarschijnlijk bekend voorkomen, maar waar normaal gesproken niet meteen aan denkt maar wel perfect inzetbaar zijn voor uw marketingcampagnes.

Meer dan 300 marketinginstrumenten die je direct in kunt zetten

Alvast een voorproefje van 1 pagina.


Stealth Marketing

Stealth Marketing is beter bekend als undercover marketing, waarbij de consument geen weet heeft dat hij geconfronteerd wordt met een reclameboodschap. Deze vorm heeft veel raakvlakken met Guerrilla Marketing, waarbij de consument vaak ook geen weet heeft van deelname aan een reclameboodschap.

Voordeel

De consument heeft niet in de gaten dat zij meedoen aan een real-life reclameboodschap en ontwikkelen een authentieke houding ten opzichte van het product. Oprechte interesse zorgt overigens ook voor mond-tot-mond reclame.

Nadeel

De consument moet vertrouwen hebben in het product en het moet op de juiste manier ingezet worden.

Voorbeeld

Kampen Geniet is een kortingsboekje voor de stad Kampen waarin verschillende kortingen zijn opgenomen, waaronder 2e hoofdgerecht gratis bij een restaurant. Voorbeeld:

Een stelletje krijgt van de leverancier een gratis boekje om mee te nemen naar een restaurant. Zij zijn degenen die hier Stealth Marketing toepassen, want op het moment dat zij af gaan rekenen en Kampen Geniet erbij pakken, krijgen zij korting. Dit proberen zij op een opzichtige manier te doen in de hoop dat de rest van de mensen in het restaurant dit ook opmerken en het geïnteresseerd raken in Kampen Geniet.

De omstanders weten dus niet dat zij mee gedaan hebben aan een reclameboodschap. Dit is een zeer effectief marketinginstrument, mits het op de juiste manier ingezet wordt.


Dit is slechts 1 voorbeeld van meer dan 300 mogelijke marketinginstrumenten. Wij zijn momenteel druk bezig met het schrijven van dit e-book die je hier medio deze zomer kan downloaden. Een aantal exemplaren zullen wij gratis weggeven. Wil je hiervoor in aanmerking komen? Deel deze post dan in je Social Media accounts.