Een juiste social media strategie kan de merkwaarde van een onderneming zichtbaar kan verhogen. Dat is een conclusie uit een onderzoek van de NIBAA Institute Utrecht.

Een voorwaarde is dat de social media strategie goed aan moet sluiten bij de bestaande bedrijfsstrategie. Social media moet volgens onderzoekers via een langetermijnvisie benaderd worden en structureel ingebed te worden in alle bedrijfsprocessen.

Een andere voorwaarde voor succes is dat de branche social media ook moet erkennen. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat Ebay, Google en Apple hoog scoren op ‘social media presentie’. Deze branches hebben geen bestaansrecht zonder social media en internet, omdat hiermee hun merkwaarde voor een groot deel wordt bepaald. Er is dus behoorlijk wat omzet te generen vanuit social media.

De marketing voor ‘Online Zichtbaarheid’ kennen we tegenwoordig als Inboundmarketing. Daarover meer in een volgende post, waarin we dieper ingaan op de – voordelen van en – verschuivingen naar inboundmarketing.